Chokoladesauce á la THL

 

Denne opskrift er en videreudvikling af en opskrift jeg har læst på en chokoladepakke engang i firserne…

 

200 g MØRK chokolade – jeg foretrækker selv Toms mørke

2 – 2½ dl piskefløde

>200 g flormelis

 

Altså mørk chokolade, fløde og flormelis omtrent 1 til 1.

 

Det er bedst at blive ved gryden under hele processen

 

1. Chokoladen smeltes med 1 tsk vand i en kasserolle eller lignende

2. Fløden tilsættes og der røres rundt

3. Flormelis tilsættes i rigelige mængder

 

Og under pkt. 3 er det vigtigt at komme meget i. Man smager løbende på saucen og først når den har nået,

hvad jeg vil kalde biddet eller skarphed i smagen er der nok i.

 

Flormelisen giver altså biddet.

Fløden gør at sovsen ikke stivner ved kontakt med is.

Chokoladen gør at det bliver lækkert!!! J

 

God fornøjelse!

KH Thomas H. Lennert